2020. április 3.

Idősotthonokat támogat a Katolikus Karitász

Több millió forint értékű élelmiszert, immunerősítő gyógykészítményt, fertőtlenítőszert és maszkot adott át a Katolikus Karitász egyházi és állami idősotthonoknak az otthonban lakó idősek egészségének védelme érdekében.

Tovább
2020. április 2.

Őszinte szeretet törjön elő minden emberi szívből – videóüzenet

Luis Antonio Tagle bíboros a Caritas Internationalis elnöke videóüzenetben fogalmazta meg gondolatait a koronavírus okozta vészhelyzetről, és arra buzdít mindannyiunkat, hogy a válságára a remény, az együttérzés és a szeretet világjárványával feleljünk:

Tovább
2020. március 27.

Béres Cseppel az idősekért

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üveg Béres Cseppet adományozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely a nagy karitatív szervezetek segítségével juttatja el azokat az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

Tovább
2020. március 24.

Szent Óscar Romeróra emlékezünk

Negyven éve halt mártír halált a Caritas Internationals védőszentje

Tovább
2020. március 23.

Összefogás a karitatív szervezetek között

A magyarországi nagy segélyszervezetek részvételével akciócsoport jött létre a feladatok és az adományok koordinációja érdekében. Elindult a 1357-es hívószám is, a Nemzeti Összefogás Vonala.

Tovább
2020. március 19.

Tartós szeretet – nagyböjti adománygyűjtés

A kialakult helyzetre való tekintettel a Katolikus Karitász meghosszabbítja és pénzadománygyűjtéssé alakítja át a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtő akcióját.

Tovább
2020. március 17.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleménye

A járvány időszaka rámutat törékenységünkre és arra, hogy a saját és mások életére vigyáznunk kell. Imáinkkal és példánkkal erősítsük a bizalmat Istenben és egymásban. Gyakoroljuk a nagylelkűség erényét, és ebben a helyzetben különösen is figyeljünk egymásra, főleg beteg és idős embertársainkra.

Tovább
2020. március 16.

Kitüntették Árvai Ferenc atyát

A hátrányos helyzetű személyek és a magyarországi katasztrófahelyzetek károsultjainak támogatása területén végzett kiemelkedő munkája, valamint közösségépítő és szervezetfejlesztő tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésében részesült.

Tovább
2020. március 11.

Elkészült a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központja

2020. március 11-én átadásra került a Katolikus Karitász székesfehérvári logisztikai központja. Az 1035 négyzetméteres épület 236 millió forintból, 3000 négyzetméter területen épült meg. Az új központtal hatékonyabban valósulhatnak meg a szervezet szociális és katasztrófahelyzeti szolgáltatásai.

Tovább

Korábbiak »

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató