Megkezdődött a felsőzsolcai logisztikai központ építése

Május 7-én helyszínbejárás keretében mutatta be a Katolikus Karitász vezetősége a keleti országrészt ellátó logisztikai központ most kezdődött munkálatait, a központ funkcióit.

A helyszínbejáráson jelen volt Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és helyettese Zagyva Richárd, Dr. Tóth Lajos Felsőzsolca polgármestere, Csöbör Katalin Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselője, Kovács Zsuzsanna Felsőzsolca jegyzője, Árvai Ferenc, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatója és a beruházásban együttműködő partnerek képviselői.

A Katolikus Karitász hálózatának infrastrukturális fejlesztése a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása érdekében elnevezésű projekt keretében 3 helyszínen 2 új logisztikai, koordinációs központ építése és 1 koordinációs, képzési és családi központ, továbbá fejlesztési, katasztrófavédelmi és szociális célú eszközök, járművek beszerzése valósul meg.

A fejlesztések során a Katolikus Karitász által építendő új épületek Felsőzsolcán a keleti, Székesfehérváron a nyugati országrész logisztikai és koordinációs központjai és a helyi és környékbeli szociális feladatellátás, valamint az önkéntesek bázisa is lesznek.

Az új központokban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé válik, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd.

Pécs városában a Katolikus Karitász regionális feladatellátását segítő koordinációs, képzési és önkéntes központ kerül kialakításra meglévő épület felújításával.

A Felsőzsolcai Ipari Parkban épülő központ raktárterülete 652 m2 lesz - mondta el Forgács József, a Karitász szakmai vezetője. A kétszintes épület alsó szintjén raktártér, valamint iroda, teakonyha, vizesblokk lesz. Az emeleten 4 szoba kerül kialakításra, amely szállásként működik majd a katasztrófahelyzetekben dolgozó önkéntesek számára.

A felsőzsolcai beruházás összege 246 millió forint.

A raktározási terület hozzávetőleg 4 db teniszpálya nagyságú. Az épületben kialakítandó állványrendszeren mintegy 300 raklap fér majd el, de szükség esetén egy fedett nyitott tárolóban is lehet raktározni, ahol további 30 raklap helyezhető el. Ez mintegy 300 tonna burgonya, vagy 250 tonna alma raktározását teszi majd lehetővé. A teljes terület kihasználása esetén összesen 510-550 tonna adomány raktározható majd az épületben.

 

A Szent István Televízió összefoglalója:

 

Katolikus Karitász 

Képek: Csapó Viktória/Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató