Tárjátok ki a szíveteket!

A Katolikus Karitász adventi segélyprogramja

A Katolikus Karitász november 23-án családi adventi koszorú készítéssel indította el országos segélyprogram-sorozatát „Tárjátok ki a szíveteket” címmel, amely során adománygyűjtést hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

A Katolikus Karitász minden évben meghirdeti adventi adománygyűjtését. „A nyitott tenyérben tartott hóból formált szív szimbóluma annak, hogy kezünkben van a lehetősége a segítségnyújtásnak. Szívünk kitárásával felmelegíthetjük mások hideg otthonát, ünneppé tehetjük küzdelmekkel teli napjait. A szeretet kézzel foghatóvá válhat, ha olyat adunk másnak, ami örömet okoz neki, ami kisegíti a bajból, vagy ha egyszerűen csak megajándékozzuk és megélheti, hogy nincs egyedül.” – mondta el Écsy Gábor, a sajtótájékoztatón.

Tárjuk ki a szívünket és adjunk belőle egy darabot azoknak, akiknek szüksége van rá!

A nélkülözőkért indított ünnepi összefogásnak kettős célja van: ünnepé tenni a karácsonyt és könnyebbé tenni a hétköznapok terheit. Meleg otthont biztosítani téli ruhákkal, kályhákkal és tűzifával. Élelmiszert vinni a családoknak, hogy ne üres asztalnál kelljen megélni a karácsonyt, közös ünnepségre hívni a magányos és szegény körülmények között élő időseket, lakhatási támogatást adni, hogy emberi körülmények között élhessék a családok hétköznapjaikat és ünnepeiket.

A különböző élethelyzetekben különleges törődést adhatunk, személyre szabott segítséggel. Az akció keretében számos országos program zajlik karácsonyig.

November 23-tól egészen a karácsonyig tartó időszakban több módon is be lehet kapcsolódni az országos akcióba.

A 1356-os adományvonalon egy hívással 500 forinttal támogathatják a munkánkat.

Csekkes befizetéssel, banki átutalással bármilyen összeggel hozzájárulhat a karácsonyi segélyprogramjainkhoz és évközi munkánkhoz is. Online adományozássra is van lehetőség www.karitasz.hu oldalon.

Az egyházmegyei Karitász központokon és a meghirdetett gyűjtőpontokon keresztül egy helyi program támogatásába is bekapcsolódhat tárgyi vagy pénzadományával.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció szintén adventben egy héten keresztül hívja fel a figyelmet a szegény családok helyzetére december 1. és 8. között. Hazánkban több mint 300 településen ragyognak majd fel a gyertyák fényei templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken közös gyertyagyújtásra, adományozásra hívva a járókelőket.

Kiemelt programok a hét során:

december 1. – Veszprém – országos megnyitó
december 4. – Budapest, Szent István-bazilika, 18.00
december 5. – Kisvárda december 6. – Pétervására
december 7. – Székesfehérvár, Püspöki Udvar
december 8. – Pápa – országos záróesemény

Részletek hamarosan!

A segélyszervezet ezen túl november 29. és december 22. között Budapesten az Újbudai Adventi Vásárban adománypontot működtet.

Kérjük, lehetőségeik szerint csatlakozzanak a Karitász adventi adománygyűjtési akcióihoz, buzdítsák ismerőseiket és vigyék hírét, hogy minél nagyobb lehessen az összefogás és a korábbiaknál is több rászorulóhoz juthassunk el!

 

Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank 12011148–00124534–00100008

Adományvonal: 1356 www.karitasz.hu – online adományozás

Segítsen, hogy segíthessünk!

A+ A-

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató