Viharkároknál segít a Karitász Heves megyében

Katasztrófahelyzet alakult ki a nagymennyiségű csapadék miatt június 22-én Eger környékén. A Karitász egri igazgatója és önkéntesei felmérték több településen a károkat és bekapcsolódtak a fertőtlenítési és takarítási munkákba.

Több település – köztük Sirok, Egerszólát, Szajla, Bükkszék és Novaj – házai is víz alá kerültek, több útszakasz vált járhatatlanná. A településeken keresztülfolyó patakok, vízfolyások megáradtak és elöntötték a lakóházak pincéit, garázsait, földszinti lakószobáit és melléképületeit. A megáradt patakok szennyvízzel keveredtek, egyes településeken több mint fél méter magasságban állt a szennyezett víz.

A Karitász vezetősége az egri egyházmegyei karitász igazgatóval egyeztetve magas nyomású mosókat, tisztító-, fertőtlenítőszereket, és falszárító gépeket vitt Szajlára, Sirokra, Bükkszékre és Egerszólátra, ahol bekapcsolódtak a fertőtlenítési és helyreállítási munkákba.

Az egri karitász élelmiszerrel is segíti azokat a családokat, akiknek a háza teljesen elázott, a bútorokat az udvaron kell szárítani.

Sok családnak teljesen tönkre mentek a bútoraik, így a későbbiekben a Karitász az ingóságok pótlásába is bekapcsolódik.

 

A Szent István Televízió összefoglalója:

 

Katolikus Karitász

Képek: Csapó Viktória/Katolikus Karitász

 

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató