Újra Karitász tábor Nardán

Június 18-án hivatalosan is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét, majd beállt a gyerekek közé és kipróbálta velük a játékokat.

Ha nyár, akkor Karitász tábor Nardán. 24 éve szervez a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári táborozási lehetőséget gyerekeknek. Sok éven át Szombathely volt a helyszín, de 13 év már Narda, ahol az egykori plébániaépületet újították fel és tették rendbe a nagy udvart, hogy alkalmas legyen focizni, kosarazni, homokvárat építeni, hintázni, trambulinozni.

Fedett részek alatt asztalitenisz és csocsó várja a gyerekeket. És akkor még nem beszéltünk a kézművestevékenységekről, vagy a lovaglásról, a fürdőzésről. Megannyi program, megannyi élmény, azért, hogy a gyerekek a szünidő alatt se unatkozzanak, vidáman, jóhangulatban töltsék a nyarat, mondta a martinus.hu-nak Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Idén várhatóan 1200 gyermek tölt hosszabb-rövidebb időt a táborban. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász minden évben vendégül lát másik Egyházmegyéből érkező, hátrányos helyzetű gyerekeket is. Ebben az évben a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásztól érkeznek a gyerekek. Mivel sokan nem ismerik a Nyugat-magyarországi Egyházmegyét, így lehetőség adódik arra is, hogy felfedezzék az itt található nevezetességeket, várakat, mondta az igazgató.

És valóban: a gyerekek és kísérőik nagyon várták már a tábort: az új barátok, a sok játék, mind-mind nagy csábítóerő volt számukra.

Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét a megnyitón. Szentbeszédében arra kérte a gyerekeket, hogy a tábor alaptörvényének a szeretet tegyék meg a gyerekek, járjanak a szeretet útján. Ha valami rossz történik akkor azt ne kiabálással, veszekedéssel oldják meg, hanem szeretettel, jóval. Hallgassanak a lélek szavára, Jézus üzenetére.

Székely János megyéspüspök szentbeszéde meghallgatható itt.

A szentmise után jöhetett a játékok kipróbálása. Székely János megyéspüspök is beállt a gyerekek közé és néhányukkal pl. izgalmas csocsó mérkőzéseket játszott.

Forrás és képek: Szombathelyi Egyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató