Örömteli iskolakezdés a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitásznál

A Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász három iskolába vitt hátrányos helyzetű gyermekek számára táskákat, valamint vásárlási utalványt augusztus utolsó napján.

A soproni Határok Nélkül Alapítvány iskolatáska-adományai közül 35 használt, az egyházmegye hivatalos partnerének, a Renomé Print Kft.-nek köszönhetően 5 új iskolatáska kerül valamely rászoruló kisdiák tulajdonába Mátészalka-Pátyod, Máriapócs és Nyírlugos településeken.

Az iskolatáskák nem üresen érkeztek: a soproni alapítvány az adománytáskákba való írószerek áráról is gondoskodott százharminc ezer forint értékben. A nyíregyházi papír-írószer üzlet az általa adományozott öt táskát szintén felszerelte iskolai irodaszerekkel.

A Katolikus Karitász további hatvanöt diák számára fejenként ötezer forint Tesco vásárlási utalvány odaajándékozásával támogatja a hátrányos helyzetű nebulókat.
Az intézmények mellett ez utóbbi támogatásból magánszemélyek is részesültek: egy nehéz sorsú család iskoláskorú gyermekeinek lesz könnyebb beszerezni az iskolai felszerelést a vásárlási utalványok segítségével.


Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra/Nyíregyházi Egyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató