Legyen öröm az iskolakezdés Kárpátalján is

Több mint 300 magyar gyermek iskolakezdését támogatja Kárpátalján a Katolikus Karitász, mondta el a szervezet országos igazgatója Kőrösmezőn megtartott sajtótájékoztatóján.

Kárpátalja legtávolabbi magyarlakta településén 30 kisiskolás kapott iskolatáskákat és tanszereket, köztük színes ceruzákat, füzeteket, zsírkrétákat. A Karitász Kőrösmezőn, Rahón, Nagybocskón és Técsőn a magyar iskoláknak és óvodáknak átadta azokat a focilabdákat is, amelyeket Fülöp Attila szociális államtitkár küldött a gyermekeknek és melyeket megváltozott munkaképességű dolgozók készítettek. A Karitász elsősorban Kárpátalja legtávolabbi, legnehezebben megközelíthető településeire juttatja el adományait a tanévkezdésre.

 

A Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! címmel indított segélyakciót, amelynek célja, hogy országos összefogás során mintegy 6000 gyermeknek segíthessenek az iskolakezdés első napjaiban. 

A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, de az önkéntesek személyes jelenlétével, a tanévközben való folyamatos kapcsolattartással egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében.

A akcióhoz  szeptermber 15-ig lehet csatlakozni. Az 1356-os telefonszámon az adományozók 500 forinttal támogathatják a nehéz helyzetben lévő családok gyermekeinek beiskolázását.

Csatlakozzon Ön is! 
Legyen öröm az iskolakezdés!

Katolikus Karitász

Képek: Vermes Tibor/Katolikus Karitász

 

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató