Kőrösmezőn járt az Orvosmisszió

A legtávolabbi és legrászorultabb kárpátaljai kistelepülés magyarságának prevenciós szűrését végezte október első hétvégéjén a Katolikus Karitász Orvosmissziója.

Festői helyen, a Fekete-Tisza völgyében, a Tatár-hágó közelében fekvő Kőrösmezőre látogatott ismételten az Orvosmisszió csapata.

Több mint 90 gyermek vett részt a fogászati, szemészeti és ortopédiai szűrésen, ahol most konduktori vizsgálatot és tanácsadást is igénybe vehettek. Vércukor-és vérnyomás mérésen, valamint EKG vizsgálaton esett át a több mint 40 felnőtt is. Az egészség védelmét és javulását segítő tanácsok mellett szemüveget és lúdtalpbetétet is kaptak ingyenesen a rászorulók.

A misszió elsődleges célja, hogy orvosi szűrővizsgálatot biztosítson a kisgyermekeknek és családtagjaiknak azokon a szórványvidékeken, amelyek az anyaországiak által kevésbé látogatottak, a nagy távolság és az utak rossz állapota miatt nehezebben megközelíthetőek.

Az Orvosmisszió a vizsgálatokon túl, meleg ruhával, vitaminokkal, magyar nyelvű mese- és tankönyvekkel, valamint írószerekkel és játékokkal is megajándékozta az ott élő kisgyermekeket.

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató