Karitász Junior Képzés Szegeden

A Gál Ferenc Főiskola Egészség- és Szociális Tudományi Kara és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász együttműködése révén került sor június 19-én Gyulán a Caritas Junior – Young Caritas képzésre.

A Főiskola termében számos érdeklődő, főiskolai hallgatók, karitász önkéntesek, hitoktatók hallgatták meg Árvai Ferenc atyát, az Egri Főegyházmegyei Karitász igazgatóját, aki szívén viseli a Karitász ifjúsági tagozatának népszerűsítését.

A Karitász, a Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete az evangéliumi útmutatás szerint a szegények, elesettek, szükséget szenvedők pártfogója, fontosnak tartja, hogy a gyerekeket, fiatalokat is bevonja a szeretetszolgálat gyakorlatába.

A gyerekekben ott van természetszerűleg az önzetlen adakozóképesség, a mások felé nyitottság. Nekünk felnőtteknek, főként akik az Egyház kötelékében dolgozunk, a gyermekek érdeklődésére alapozva terelgetnünk, célirányosan fejlesztenünk kell ezt a képességet. Erre épül a Caritas Junior – Young Caritas szervezete, amely az alsó tagozatostól középiskolás korosztályig ad a fiataloknak egy átfogó, jellemformáló közösséget. A foglalkozások által nemcsak a szeretetszolgálat elméleti és gyakorlati ismereteit sajátítják el a gyerekek, hanem ezeken túlmutatva más praktikus ismereteket is, pl az elsősegélynyújtásról, egészséges életmódról, természet- és hazaszeretetről, téve mindezt játékos, szórakoztató módon.

Reméljük, hogy sikerült a résztvevők érdeklődését felkelteni, és hamarosan új Junior és Young csoportokkal bővül a szervezet.

Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász/Ancsa-Molnár Hajnalka

A+ A-

Képgaléria

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató