Időt kell szánni az Úrral való találkozásra

Udvardy György érsek megáldotta a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász új jelenlét pontját és átmeneti központi irodáját.

Udvardy György érsek áldotta meg október 15-én a veszprémi Haszkovó úti lakótelepen, a Damjanich utcában a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász új jelenlét pontját és a vár felújítása miatt átmenetileg itt működő központi irodát.

Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke köszöntőjében a Főegyházmegyei Karitásszal közös programjukra utalva elmondta, hogy minden évben segítő kezet nyújtanak a Karitásznak, amikor rászoruló gyerekek csopaki táborát támogatják. A Karitász munkatársai testközelből érzékelik és tudják, hogy a rászoruló emberen sokféleképpen lehet és kell segíteni. Örömét fejezte ki, hogy a karitász egyik legfontosabb küldetésében, a  segítségnyújtásban nem csak tárgyi segítséget, hanem segítő kezet is kapnak, akik betérnek az új irodába.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere hangsúlyozta, hogy a Karitász jelenlét pontjának megáldása fontos esemény a város életében, valamint a nélkülöző számára, akiknek élete ezzel jobbá válhat. Ugyanakkor szerinte lehetetlen másokon segíteni, ha nem vagyunk jelen az életükben. Hozzátette: a helyi képviselők is azon dolgoznak, hogy egyetlen polgár se szenvedjen hiányt. Az új jelenlét pont a szolidaritás erős bástyájaként lelki menedéket nyújthat a rászorulóknak mondta az alpolgármester asszony.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója Ferenc pápát idézte , miszerint “legyünk a közelség egyháza”. Kiemelte: időt kell szánni az Úrral való találkozásra, elő kell segíteni az egymással való találkozást. Olyan hely nyílt itt, amely találkozásokra is alkalmat adhat.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója az ünnepségen tartott beszédében kiemelte, hogy a várban nehezebben jutottak el hozzájuk az emberek, ezért is fontos volt új helyet keresni, végül itt a lakótelepen találták meg a megfelelő a helyet és került kialakításra a jelenlét pont, mely ideiglenesen a karitász irodájának is otthont ad.

Udvardy György veszprémi érsek az áldás előtt elmondta, hogy a jelenlét pontnak az a feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus van jelen, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Forrás: Veszprémi Főegyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató