Az idei évben is aktívan segíti a rászorulókat a Veszprémi Karitász

Szijártó László, Balatonalmádi plébánosa, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, hogy a Katolikus Karitász az év elején sem hagyta magára a rászoruló családokat.

Az elmúlt hetekben a Pápai Hús Kft. nagy értékű élelmiszeradományát rászoruló családoknak osztották szét. Az adomány elsősorban a plébániák Karitász csoportjain, valamint a katolikus iskolákon keresztül került szociálisan hátrányos helyzetű, rászoruló családokhoz. A katolikus iskolákba ezzel párhuzamosan eljuttatták a Haribo felajánlását is, melyet a farsangi időszak kapcsán szántak az alsó tagozatosoknak.

Február közepén a dm felajánlása érkezett meg, a pelenka adományt a karitász munkatársai juttatták el Veszprémbe. A pelenka adományok kiosztásánál szigorú elbírálás van – hangsúlyozta ki igazgató atya – ugyanis mintegy fél évre elegendő mennyiségű pelenkát kapnak a családok. Ehhez az elosztási munkához szükséges egy családsegítőnek az ajánlása, vagy önkormányzaté, illetve plébánosé.

A pelenkaprogrammal párhuzamosan a csoportok számára Béres cseppet is kiosztanak a Béres Zrt. jóvoltából, melyet elsősorban daganatos betegek számára juttatnak majd el.

A tavasz folyamán azoknak a családoknak, akik vállalják, hogy megművelik a kertjüket, a karitász az elmúlt évekhez hasonlóan vetőmag csomagot ad. Itt szerződést köt a Karitász a családokkal, akiknek vállalniuk kell, hogy művelik a talajt, elültetik a magokat, és utána is gondoskodnak róla. Az önkéntesek folyamatosan nyomon követik a családokat, fényképdokumentációt is kell készíteniük. László atya elmondta, reményeink szerint a korábbi évekhez hasonlóan bőséges termést hoz az ültetés. A kezdeményezés a “zöldellő kertek, öngondoskodó háztartások” program keretein belül folyik. Ez a program azért nagyon fontos, mert itt öngondoskodásra bíztatjuk a családokat.

Forrás: Veszprémi Egyházmegye

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató