Angyalbatyu a pápai iskolásokkal

Angyalbatyu akciónkhoz idén is csatlakoznak iskolák országszerte. A pápaiak gyűjtése már le is zárult, a dobozokat kedden szállította el a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász. Az eseményről a Pápa és Vidéke lapnak Babos Petra tudósított.

A Katolikus Karitász idén is meghirdette az Angyalbatyu elnevezésű országos ajándékgyűjtő akcióját, melyben nehéz sorsú gyermekek számára készíthettek a diákok ajándékcsomagokat. A felhíváshoz idén is csatlakozott többek között a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, a Pápai SzC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola és a Szivárvány óvoda is. Ma délután közel kétszáz ajándékcsomagot adtak át a tanulók Szijártó Lászlónak, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatójának a Munkácsyban.

Ferenczi Kálmán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatója a Médiacentrumnak elmondta, minden évben nagy lelkesedéssel csatlakoznak a Katolikus Karitász felhívásához.

– A gyerekeket könnyű megszólítani, hogy ne csak ajándékot várjanak, hanem ők is adjanak a rászorulóknak. Szívesen teszik ezt, hiszen nemcsak kapni, hanem adni is jó érzés. Örömmel hozták be az iskolába a már nem használt játékaikat, könyveket, ruhákat és édességeket – tudtuk meg Ferenczi Kálmántól.

A Munkácsy-iskolához harminc angyalbatyuval érkezett a Pápai SzC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola három diákja és tanáruk.

Matting Mónika tanárnő a gyűjtés kapcsán elmondta, nagy örömükre sok diák csatlakozott a felhíváshoz, s állítottak össze cipősdobozokat.

– Fontosnak tartjuk a tanulóink érzékenyítését, s lényeges, hogy ők is érezzék, hogy adni igenis jó. Reméljük, az ünnepek előtt sok-sok kisgyermeknek okozunk majd örömet a csomagjainkkal – tette hozzá a tanárnő.

– Én több dobozt is állítottam össze 6-12 éves korú fiúnak és lánynak. Elsősorban játékokat, édességet raktam a dobozba – tudtuk meg Anczenberger Dánieltől, aki kiemelte, szerinte az ünnep közeledtével kiemelten fontos, hogy segítsünk a rászorulóknak, s örömet okozzunk nekik.
Szijártó László köszönetét fejezte ki minden adományozó diáknak, szülőnek és tanárnak, akik a jó ügy mellé álltak.

– A Katolikus Karitász egyik legnépszerűbb programpontja az Angyalbatyu. A felhíváshoz sokan csatlakoztak, s készítettek angyalbatyukat a rászoruló gyerekeknek. A járványhelyzet ellenére idén sem lesz kevesebb az adomány, mint az előző években – fűzte hozzá az igazgató.

Az ajándékokat a hét vége felé az önkéntesek segítségével eljuttatják a rászorulóknak, a fogyatékkal élő gyerekek számára és reményeik szerint a Kárpátalján élő szegény sorsú magyar gyerekeknek.

Szöveg és fotó: Babos Petra / Pápa és vidéke

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató