A Korányiban és Ajkán már a Karitász autóival is segítik a betegek ellátását

A koronavírus ellen küzdő egészségügyi intézmények számára ajánlottak fel személygépjármű használatot a Karitatív Tanács tagjai, köztük a Katolikus Karitász.

A tavaszi vírusidőszak során a magyarországi nagy segélyszervezetek részvételével akciócsoport jött létre a feladatok és az adományok koordinációja érdekében. A veszélyhelyzet idejére szüneteltek a karitatív szervek adományvonalai, helyette Nemzeti Összefogás Vonal néven közös adományvonal létesült. A mostani átadás során az ezen az adományvonalon befolyt összegekből vásárolt személygépkocsik használatát ajánlották fel Magyarország legnagyobb segélyszervezetei nyolc kórháznak, akik a COVID elleni védekezésben kiemelt szerepet kaptak.

Soltész Miklós, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke a délelőtti átadás során felidézte, hogy a tanács a veszélyhelyzet kihirdetésével kezdte meg munkáját, és az életre hívott adományvonalra rengeteg felajánlás érkezett.

Az átadáson részt vett Herczeg Anita a köztársasági elnök felesége, aki kiemelte annak fontosságát, hogy a koronavírus-járvány második hullámában is visszataláljunk az összefogáshoz, a szolidaritás kifejezésének különböző formáihoz.

A felajánlásokból egy kisbuszt és kilenc személygépjárművet vásároltak, összesen 30 millió forint értékben, amelyek fővárosi és vidéki kórházak járványellenes munkáját segítik. Gépkocsikat kapott a szekszárdi, az ajkai, a miskolci és a debreceni kórház, valamint a Szent László, a Szent János kórház, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és a Heim Pál gyermekkórház.

A Katolikus Karitász ezen akció keretében egy-egy autóval tudta támogatni az Ajkai Magyar Imre Kórházat, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetet.

Katolikus Karitász

A+ A-

Képgaléria

1115 Budapest, Bartók Béla út 104. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató