Zöldellő kertek Tekenyén

A Katolikus Karitász az Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek programja keretében évek óta vetőmagcsomagokat juttat el egyházmegyei szervezetein keresztül a konyhakerttel rendelkező rászoruló családokhoz.

 A programban azok a családok vehetnek részt, akik vállalják, hogy a meglévő, parlagon heverő vagy aktívan gondozott háztartási kertjüket megművelik, gondoskodnak a magok elültetéséről, a majdani palántákról.

A Veszprémi Főegyházmegyében 150 család számára vetőmagcsomagokat a DM üzletlánc veszprémi munkatársai önkéntes munkában állították össze. Egy csomagba spenót, fejes saláta, tök, uborka, karalábé, petrezselyem, cékla, répa, borsó, hagyma, bab és egy csomag virágmag került. A csomagokat az egyházmegyében márciusban osztották ki, majd a program résztvevői a jól végzett munka eredményeként saját fogyasztásra használhatják fel a termést.

A Karitász célja, hogy az öngondoskodás lehetőségét megteremtve, szakmai segítséggel rávezessék a családokat, hogy ők maguk is tegyenek életkörülményeik változtatásáért. A meglévő föld ne maradjon parlagon, ugaron, mert abból hasznos dolgokat tudnak a saját javukra kitermelni.

A karitász önkéntesei időről időre meglátogatják a családokat és nyomonkövetik a a családok munkáját és szükség szerint segítik őket akár tanácsadással, akár eszközökkel, hogy minél nagyobb termést takaríthassanak be.

Ilyen alkalomra került sor nemrégiben a Zala megyei Tekenye községben, ahol Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója munkatársaival és a helyi önkéntesekkel együtt látogatott el családokhoz.

Az eseményről a Veszprémi Érsekség Televíziója készített beszámolót.

 

Forrás: Veszprém-Főegyházmegyei Karitász

A+ A-

1111 Budapest, Bartók Béla út 30. Telefon: +36 1 372 0910

E-mail: office@caritas.org.hu Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008


Adatkezelési tájékoztató